Hivenaineet

Hivenaineet ovat elimistölle välttämättömiä alkuaineita, joita saadaan normaalisti ravinnon mukana. Hivenaineiksi kutsutaan alkuaineita, joita elimistö tarvitsee alle 0,1 grammaa vuorokaudessa. Tätä suurempia määriä ihmisen tarvitsemia alkuaineita kutsutaan kivennäisaineiksi.

Jos ruokavaliosi ei sisällä riittävästi tarpeellisia hivenaineita, voit täydentää ruokaa erilaisilla ravintolisillä.

Sinkki lyhentää flunssan kestoa

Flunssan ensimmäisten oireiden ilmaantuessa kannattaa terästää oloa sinkkivalmisteilla. Tutkimusten mukaan sinkki näet lyhentää flunssan kestoa jopa vuorokaudella.

Sinkin tehoa flunssan hoidossa tutkittu jo yli neljännesvuosisadan ajan. Tutkimuksissa on selvitetty, auttaako sinkki

  • lyhentämään flunssan kestoa
  • ehkäisemään flunssaa.

Lue loput

Sinkki auttaa iho-ongelmissa

Ihminen tarvitsee sinkkiä (Zn) esimerkiksi hiilihydraattien ja energian aineenvaihduntaan osallistuvien entryymien toiminnalle. Sinkki on tarpeen myös valkuaisaineiden muodostumiseksi ja hajottamiseksi. Tämän lisäksi sinkki on tarpeen luuston, ihon ja makuaistin kannalta.
Lue loput

Magnesium on välttämätön kivennäisaine

Vilja on hyvä magnesiumin lähde.

Magnesium (Mg) on ihmiselle tarpeellinen kivennäisaine, jota elimistö tarvitsee moniin aineenvaihdunnan reaktioihin ja entsyymien toimintaan. Magnesiumia tarvitaan niinkin perustavaan toimintoon kuin DNA:n ja RNA:n rakentamiseen.

Lue loput

Rauta on elimistölle elintärkeää

Kuvassa kaadetaan sulaa rautaa.

Kuvassa kaadetaan sulaa rautaa.Rauta on ihmiselle elintärkeää. Sitä on erityisesti hemoglobiinissa, joka kuljettaa elimistön soluihin happea ja poistaa hiilidioksidia. Varsinkin naisten on syytä huolehtia raudansaannista, koska kuukautisten yhteydessä menetettävä rauta on saatava korvattua.
Lue loput