7 luonnonmukaista flunssahoitoa

Tavallinen flunssa menee ohi lepäämällä, sillä virukselle emme voi mitään. Voit kuitenkin tehdä flunssasta hiukan mukavampaa seuraavia seitsemää vinkkiä noudattamalla.

Tavallisen pikkuflunssan hoidossa lääkkeet ovat usein tarpeettomia: flunssan hoito luonnonmukaisesti ja kotikonstein riittää mainiosti.

Muista kuitenkin, että flunssan pitkittyessä on edelleen syytä ottaa yhteyttä lääkäriin!

1. Nauti kuumaa juomaa

Kuumat juomat — tee, mehu ja kaakao — ovat perinteisiä flunssajuomia. Ne auttavat limaa irtoamaan ja tekevät yskimisestä helpompaa.

Koska kyse on nimenomaan juoman lämmöstä, juoman laadulla ei ole suurempaa väliä.

2. Huolehdi nestetasapainosta

Flunssapotilaan on syytä huolehtia nestetasapainosta. Usein tähän riittää jo edellisessä kohdassa mainittujen kuumien juomien nauttiminen.

Alkoholipitoiset juomat poistavat elimistöstä nestettä. Siksi teetä tai mehua ei kannata korvata totilla tai glögillä.

3. Ilmankosteus ylös

Omassa lapsuudenkodissani talvisen flunssan aikaan käytettiin ilmankosteutinta. Niiden käyttö on varmasti harvinaistunut viime vuosikymmenien aikaan.

Kuitenkin puhdas, hyvin ylläpidetty ilmankosteutin helpottaa yskäisen hengitystä. Muista kuitenkin pitää ilmankosteutin puhtaana: kosteus ja lämpö tekevät siitä helposti hiiva- ja bakteeripesän!

4. Höyryhengitys helpottaa oloa

Lämpimät suihkut ja kylvyt saattavat helpottaa oloasi selvästi. Vaihtoehtoisesti voit kuumentaa kattilallisen vettä kiehuvaksi, nostaa sen ruokapöydälle ja hengittää sen yläpuolella höyryä.

Kun pudotat veteen muutaman pisaran esimerkiksi Carmolis-tippoja, tehostuu höyryhengityksen vaikutus entisestään!

5. Suolavesi auttaa kurkkukipuun

Kurkkupastillit saattavat helpottaa kurkkukivun tunnetta. Toinen tapa on kurlata suolavedellä — se saattaa helpottaa kurkkukipua ja kutinaa hetkeksi.

6. Lepää kunnolla

”Uni paras lääke on” -ohje pitää paikkansa erityisesti flunssan yhteydessä. Sen vuoksi flunssapotilaan kannattaa levätä runsaasti, loikoilla kotona sohvalla kirjaa lukien tai televisiota katsellen.

Joka tapauksesa flunssapotilaan on syytä jäädä kotiin jo työ- tai opiskelutoverien kannalta – flunssa tarttuu, minkä vuoksi etäisyyden ottaminen on kaikkien kannalta paras ratkaisu.

7. Muista C-vitamiini

Tutkijat ovat havainneet saman, mihin kansa on uskonut jo vuosikymmenien ajan: C-vitamiini nopeuttaa flunssasta toipumista.

Aikuisilla C-vitamiinin lisääminen lyhentää flunssaa kahdeksalla prosentilla, lapsilla jopa 14 %. Käytännössä tämä tarkoittaa flunssan päättymistä päivää tai kahta aikaisemmin!

Kannattaa aina muistaa myös televisiomainoksista tuttu toteamus: Flunssan pitkittyessä ota yhteys lääkäriin.

Kerro omat flunssanhoitovinkkisi kommenteissa! Näin autat muitakin toipumaan flunssasta kotikonstein aikaisempaa nopeammin.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lukijoiden kokemuksia

Yksi vastaus artikkeliin ”7 luonnonmukaista flunssahoitoa
  1. White Tiger

    Valkosipuli on antibioottinen: tuoreena pureksii ennen nielemistä hyvin vielä niin tappaa samalla pöpöt suusta.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!