Luonnonkosmetiikka kaunistaa puhtaasti

Viime vuosina luonnonkosmetiikka on kasvattanut koko ajan suosiotaan voimakkaasti. Luonnonkosmetiikka perustuu luonnon omien aineiden käyttämiseen, eikä tuotekehityksessä käytetä eläinkokeita.
little-child-little-girl

Kemikaalien sijaan kasvikunnan tuotteita

Luonnonkosmetiikka perustuu ajatukseen, jonka mukaan kosmetiikan tulisi olla mahdollisimman vähän haitallista ihmiselle ja luonnolle. Siksi kosmetiikkaan ei käytetä tiettyjä kemikaaleja. Samalla luonnonkosmetiikan valmistajat suosivat kasvikunnasta ja muuten luonnosta saatavia öljyjä, vahoja, hajusteita, väriaineita ja säilöntäaineita. Luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat

  • kasvipohjaisia
  • mineraaleja
  • eläinkunnan tuotteita.

Monet luonnonkosmetiikan valmistajat suosivat kasvikunnan tuotteiden osalta luomutuotteita, jotta kosmetiikka perustuisi myös luonnon kannalta kestäviin tuotantomenetelmiin.

Myös luonnontuotteet voivat ärsyttää ihoa

Raaka-aineiden luonnollisuus ei tietenkään takaa, että esimerkiksi iholle siveltävä voide ei ärsyttäisi ihoa. Samoin luonnonkosmetiikka sisältää aineita, joille ihmiset voivat olla allergisia. Useimmille luonnonkosmetiikan valmistajille riittää kuitenkin jo pelkkä epäilys siitä, että käytetty raaka-aine olisi yleisesti ärsyttävä tai haitallinen sen käytön lopettamiseksi. Tämä auttaa vähentämään luonnonkosmetiikan riskejä entisestään.

Laaja tarjonta myös verkossa

Luonnonkosmetiikan suosion kasvun myötä tunnetuimmat kosmetiikkamerkit ovat nykyään helposti saatavilla myös netistä.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!