Luontaistuotteet ja laihduttaminen

Netissä mainostetaan runsaasti erilaisia laihduttajan luontaistuotevalmisteita. Ne tuskin ovat haitallisia, mutta vain harvat luontaistuotteet todella auttavat laihduttajaa. Näitä ovat esimerkiksi glucomannan ja stevia.

Monet netissä mainostetut luontaistuotteet sisältävät lähinnä tavallisia mausteyrttejä, joiden teho laihduttajan apuna perustuu lähinnä placebo-vaikutukseen.
Monet verkkokaupat ja verkkosivustot kehuvat luontaistuotteita viitaten epämääräisesti kliinisiin tutkimuksiin. Tarkemmat tiedot näistä tutkimuksista jäävät kuitenkin usein antamatta, mikä antaa syyn suhtautua epäluuloisesti luontaistuotteen mainoslupauksiin.

Kuitenkin on olemassa myös tuotteita, jotka epäilyksettä ovat avuksi laihduttajan kannalta. Näitä ovat esimerkiksi kaloriton makeutusaine stevia ja niinikään kaloriton, konjac-juuresta saatava glucomannan-kuitu.

Stevia hyväksyttiin EU:ssa makeutusaineeksi 2011

Steviaa saadaan eteläamerikkalaisesta stevia rebaudina -kasvista. Sen lehtiä voidaan käyttää tuoreina tai kuivattuina esimerkisi juomien, pirtelöiden ja rahkan makeuttamiseen.

Viime vuonna markkinoille tuotiin myös steviaan pohjautuva makeutusaine. Ensimmäisenä markkinoille tuotiin tietysti stevialla makeutetut virvoitusjuomat.

Stevialle voikin odottaa hyvää tulevaisuutta terveys- ja kaloritietoisten kuluttajien keskuudessa — kalorittomat makeiset varmasti maistuisivat monelle painonhallinnan kanssa kamppailevalle kuluttajalle!

Glucomannan-kuitu tukee laihduttajaa

Muutama viikko sitten EU:n elintarviketurvallisuusvirasto totesi glucomannan-kuidun edistävän laihduttamista, kun glucomannan yhdistetään niukkaenergiseen ruokavalioon.

Glucomannan-kuidun vaikutus perustuu kahteen asiaan:

  • glucomannan on käytännössä kaloriton
  • glucomannan laajenee vatsassa 300-kertaiseksi.

Tämän vuoksi glucomannan-valmisteet auttavat ihmistä tuntemaan olonsa kylläisemmäksi aikaisempaa pidempään.

Kyse ei kuitenkaan ole ihmelääkkeestä: jos glucomannan-valmisteen käyttäjä ahmii makeita ja rasvaisia ruokia, ylittyy päivän energiantarve varmasti. Silloin edes glucomannan-valmisteet eivät ole avuksi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!