Ubikinoni on rasvaliukoinen antioksidantti

Ubikinoni on rasvaliukoinen molekyyli, jota esiintyy ihmisen kaikissa soluissa. Se on erityisen tärkeä sydämen toiminnalle.


pretty-girl
Ubikinoni tunnetaan myös koentsyyminä Q10, CoQ10 tai Q10. Se on rasvaliukoinen antioksidantti, jota käytetään suosittuna ravintolisänä. Ubikinoni ehkäisee vanhenemiseen liittyviä muutoksia, kuten ryppyjen ilmaantumista iholle, verensokerin ja verenpaineen nousua ja LDL-kolesterolin hapettumista.

Ubikinonia on pieniä maariä monissa eri elintarvikkeissa. Varsinkin sisäelimet, liha, soijaöljy, makrilli, sardiini ja maapähkinät sisältävät ubikinonia. Ihmisen elimistössä maksa muodostaa jatkuvasti ubikinonia.

Ubikinonin vaikutus

Ubikinoni on koentsyymi, jota elinmistö tarvitsee adenosiinitrifosfaatin muodostamisessa. Sen vuoksi ubikinoni on solujen energiantuotannon kannalta tärkeässä asemassa.

Erityisen tärkeää ubikinoni on sydämen toiminnalle, koska sydän kuluttaa paljon energiaa. Onkin havaittu, että sydänpotilailla on usein alhainen ubikinonitaso.

Ubikinonin käyttö

Ubikinonia käytetään antioksidanttina ja sydänvaivojen tukilääkityksenä. Tavallisesti annostus vaihtelee 30 ja 150 mg välillä kahdesti päivässä. Kuitenkin jo pienillä annoksilla on saatu aikaan hyviä tuloksia.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!