Glucomannan-kuitu hyväksyttiin laihdutusvalmisteeksi

Laihdutusvalmisteita mainostetaan usein virheellisin terveysväittäminen, ilman tieteellisiin tutkimuksiin perustuvaa näyttöä. Kuitenkin EU on nyt hyväksynyt glucomannan-kuitua koskevat terveysväitteet: glucomannan-kuitua tästä viikosta lähtien markkinoida EU:n alueella laihduttavana elintarvikkeena.

Laihdutusvalmisteiden markkinointi on viime vuosina ollut villiä. Erityisesti internetissä markkinoidaan usein erilaisia laihdutusvalmisteita väittäen niillä olevan lääkkeenomaisia vaikutuksia.

Yleensä näyttö näiden laihdutusvalmisteiden tehosta on vähintään kyseenalainen.

EU: Glucomannan auttaa laihtumaan

Kuitenkin konjac-kasvin juuresta saatavan glucomannan-kuidun terveysvaikutuksista on nyt saatu vahvaa tieteellistä näyttöä.

Toukokuussa 2012 EU:n parlamentti käsitteli elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) selvityksen glucomannan-kuidun myönteisistä vaikutuksista ihmisen terveyteen. Parlamentti hyväksyi EFSA:n lausunnon 25.5., ja siihen perustuva säädös astuu kaikissa Euroopan Unionin jäsenvaltioissa voimaan 14.6.

Päätöksen mukaan glucomannan auttaa laihtumaan, kun se tukee vähäenergistä ruokavaliota. Kyse ei siis ole ihmelääkkeestä, joka sinällään saisi painon putoamaan. Pelkkä glucomannan ei laihduta, mutta se auttaa syömään aikaisempaa vähemmän.

Glucomannan-kuidun vaikutus johtuu siitä, että konjac-kasvin juuresta saadut kuidut turpoavat kostuessaan jopa 300-kertaiseksi. Siten kuidut täyttävät vatsan, vaikka ne eivät sisällä energiaa. Siksi glucomannan auttaa syömään aikaisempaa vähemmän!

EU: Glucomannan alentaa kolesterolia

Aivan kuin pelkkä laihtumisen tukeminen ei riittäisi syyksi ennustaa glucomannan-kuidulle huimaa menestystä, EFSA hyväksyi toisenkin glucomannan-kuidun terveysväitteen. Glucomannan nimittäin alentaa veren kolesteroliarvoja.

– Kysymys ei ole ihmekuidusta, joka vie kilot mennessään. Konjac-glucomannan-kuitu tarjoaa ylipainoiselle, pysyvää laihtumista tavoittelevalle uuden tehokkaan työvälineen ja tuen matkalla kohti terveellisempää ravitsemusta ja pysyviä elintapojen muutoksia. Korkealaatuinen, elintarvikkeeksi luokiteltu glucomannan-tuote valmistetaan vain puhtaimmista raaka-aineista, toteaa toimitusjohtaja Lissu Suursalmi ihmekuidusta.

GlucoDiet-laihdutusvalmiste sisältää glucomannan-kuitua. Tilaa nyt tutustumistarjouksena vain postikulujen hinnalla!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Lukijoiden kokemuksia

Yksi vastaus artikkeliin ”Glucomannan-kuitu hyväksyttiin laihdutusvalmisteeksi
  1. pia vallenius

    Kokeilin EasyMed thermo kapseleita, jotka siis sisältävät tuota konjak glukomannaania. Se että kapselit turpoavat vatsassa ja keräävät kaiken nesteen itseensä, yhdistettynä kapseleissa oleviin kofeiiniin, tauriiniin ja tyrosiiniin, aiheuttivat minulle elimistön nestekiertohäiriön, mikä taas nosti kuumeen. Ja nestettä join kyllä yllinkyllin, siitä ei ollut kyse. Ne eivät vaan tulleet ulos, eli vessassa en tarvinnu päivän aikana käydä kuin kerran. Säikähdin moisesta niin etten jatka niiden käyttöä vaikka en ehtinyt edes kokonaista pöiväannostabkäyttämään. Minä muuten ihmettelen että jos 3 krt päivässä vetää kolme kapselia kyseistä tuotetta, niin sithän valvoo koko vuorokauden sen kofeiini ja tauriinipitoisuuden vuoksi. Olen ymmällä ?

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!