Lemmikkien rohdot ja ravintolisät

Lemmikkieläimet ovat nykyään perheenjäseniä, joiden hyvinvoinnista haluamme pitää huolta. Siksi luontaistuotteet ja ravintolisät kuuluvat nykyään yhä useamman lemmikin ruokavalioon.


kissa
Lemmikkieläimet voivat sairastua siinä missä ihmisetkin. Ne vilustuvat, niillä on vatsavaivoja, allergioita, nivelkipuja ja ikääntymisen aiheuttamia vaivoja. Usein apuun tarvitaan eläinlääkäriä, mutta toisinaan luontaistuotteet ja ravintolisät ovat yhtä lailla hyödyllisiä.

Lemmmikkieläinten luontaistuotteet perustuvat usein samoihin rohtoihin kuin ihmisten nauttimat rohdosvalmisteet. Usein lemmikkieläinten rohdosvalmisteet ovat hyvin siedettyjä, eivätkä aiheuta allergisia oireita. Jos lemmikkisi on sairas, ota kuitenkin ensiksi yhteyttä eläinlääkäriin.

Hermostuneen lemmikin rauhoittaminen

Lemmikkieläinten rohtoja käytetään samantyyppisiin vaivoihin kuin ihmistenkin ravintolisiä. Fyysisten vaivojen lisäksi helpotusta haetaan myös ”mielenterveydellisiin” ongelmiin.

Esimerkiksi kauranversouute sopii koirien, kissojen ja hevosten rauhoittamiseen ja hermostuneisuuteen. Kauranversouutetta annetaankin esimerksi paukkuaroille koirille tai rauhoittamaan eläimiä kuljetuksissa, kilpailuissa ja näyttelyissä.

Kärsimyskukkauute sopii sekin pelokkaan lemmikin vahvistukseksi. Kärsimyskukkaa suositellaan erilaisiin lemmikin ahdistus- ja pelkotiloihin, kuten eroahdistuksesta kärsivälle yksin kotiin jäävälle koiralle.

Rohdot tulehduksiin

Kun lemmikki kärsii akuutista tai kroonisesta tulehduksesta, ovat rohdot silloinkin hyödyllisiä.

Punahattu-uute (echina) sopii myös koirille ja kissoille, jotka kärsivät toistuvista korvatulehduksista tai ihotulehduksista. Punahattua voi antaa myös vilustumisesta kärsivälle lemmikille.

Kulatapiisku-uutetta kannattaa antaa koirille ja kissoille antibioottikuurin tueksi silloin, kun lemmikki kärsii virtsatientulehduksesta. Vanhemmilla lemmikeillä kultapiisku sopii myös rakkovaivoihin.

Omega-3 -kalaöljyt lemmikille

Lemmikeille on nykyään tarjolla myös omia Omega-3-rasvahappovalmisteita. Teollisesti valmistetuissa lemmikkieläimen aterioissa on yleensä riittävästi Omega-6-rasvahappoja, mutta Omega-3-rasvahappoja niissä on vain vähän.

Sen vuoksi Omega-3-ravintolisät kuuluvat nykyään myös monen kissan ja koiran ruokakuppiin.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Lukijoiden kokemuksia

Yksi vastaus artikkeliin ”Lemmikkien rohdot ja ravintolisät
  1. Päivitysilmoitus: Kissan kanssa matkustaminen | Kissan hoito | Kissanhoito.org

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!