Luontaistuotteet auttavat nivelvaivoihin

Jos harrastat runsaasti liikuntaa, teet raskasta ruumiillista työtä tai olet ylipainoinen, saattavat nivelesi olla koetuksella. Nivelvaivat lisääntyvät usein myös iän myötä. Luontaistuotteet voivat helpottaa oireita selvästi.

Joka toinen 50 vuotta täyttänyt kärsii jonkinasteisista nivelvaivoista. Nivelrikkoa sairastaa peräti 0,4 miljoonaa suomalaista. Näistä neljännesmiljoona kärsii toimintakyvyn selvästä heikkenemisestä ja 15 000 suomalaista tarvitsee päivittäin apua.

Näiden lisäksi nivelreumaa sairastaa 40000-50000 suomalaista.

Ravinto, liikunta ja ravintolisät auttavat nivelvaivoissa

Nivelvaivoja voidaan ehkäistä ravinnon, liikunnan ja erilaisten ravintolisien avulla. Lisäksi ne auttavat hidastamaan vaivojen pahenemista ja jopa lievittävät jo ilmaantuneita vaivoja.

Nivelille hyvä ruokavalio sisältää paljon tuoreita kasviksia, jotka syödään kypsentämättömänä — esimerkiksi salaatit, marjat, idut ja raasteet ovat mainioita myös nivelille. Näiden lisäksi nivelvaivaisen dieettiin kannattaa sisällyttää täysjyväviljaa, hedelmiä ja marjoja.

Lihatuotteista nivelille parhaita ovat valkoiset lihat: kala, kana, kalkkuna ja kananmuha. Punaista lihaa kannattaa syödä mahdollisimman vähän.

Pienenä bonuksena samanlainen ruokavalio on mainio apu myös painonhallinnassa!

Vihersimpukka ja hainrusto helpottavat nivelkipuja

Monet luontaistuotteet on tuotu markkinoille nimenomaan helpottamaan nivelvaivaisten elämää. Useimmat nivelille tarkoitetut luontaistuotteet ovat peräisin merenelävistä.

Suomessa suosituimmat luontaistuotteet nivelvaivoihin sisältävät

  • vihersimpukkauutetta
  • hainrustoa

Markkinoilla on myös kapseleita, jotka sisältävät sekä vihersimpukkaa että hainrustoa.

Hainrusto vahvistaa nivelruston rakennetta. Vihersimpukka puolestaan voitelee niveliä. Myös kalaöljyt ovat hyväksi nivelten kunnolle.

Näiden lisäksi nivelten hyvinvointiin vaikuttavat hivenaineet, kuten

D-vitamiini pitää polvet kunnossa

Vitamiineista D-vitamiini on erityisen hyväksi nivelille. Vuonna 2009 julkaistun tutkimuksen mukaan D-vitamiinin puutos lisää selvästi riskiä sairastua polven nivelrikkoon. D-vitamiinin avulla voidaan jopa viivästyttää polvileikkauksen tarvetta.

Aniharva suomalainen saa ruokavaliostaan riittävästi D-vitamiinia. Sen vuoksi D-vitamiini on hyväksi lähes kaikille suomalaisille.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!