Koiran Omega-3 -rasvahapot

Omega-3-rasvahapot kuuluvat myös koiran ruokavalioon: monet eläinlääkärit suosittelevat nykyään omega-3-kapseleita koirille.

Koira on monelle tärkeä perheenjäsen, ja rakkaan lemmikin hyvinvoinnista halutaan pitää huolta. Omega-3 -rasvahapot ovat yhtä tarpeellisia koiran terveydelle kuin ihmisellekin. Valitettavan usein koiranruoka ei sisällä riittävästi tarpeellisia rasvahappoja.

koira

Terveysvaikutukset

Omega-3-rasvahappoja on mahdollista saada sekä kasveista että eläinrasvoista. Perinteisen käsityksen mukaan koira kykenee hyödyntämään vain eläinkunnan rasvoja, mutta nykyään on havaittu myös kasvirasvojen sisältämän Omega-3:n imeytyvän koiran elimistöön.

Omega-3:lla on havaittu monia positiivisia vaikutuksia koirilla. Yksi selkeä havainto koskee nivelrikkoisia koiria: on havaittu, että Omega-3 mahdollisesti auttaa nivelrikkoon. Koska jopa 20 % koirista sairastaa nivelrikkoa, ovat Omegat monille koirille erittäin hyödyllisiä. Varsinkin ikääntyneen koiran nivelten kunto edellyttää usein ylimääräistä omega-3-annosta.

Lisäksi Omegat ovat hyödyllisiä koirien sydänvikojen ehkäisyssä ja hoidossa. Ne ehkäisevät koiran rytmihäiriöitä ja lieventävät sydämen vajaatoiminnan yhteydessä tavallista tulehdusta.

Turkki parempaan kuntoon

Monet lemmikin omistajat ovat myös huomanneet, että lemmikin iho ja turkki pysyy paremmassa kunnossa kalaöljyn avulla.

Turkin kunnon kannalta myös pellavaöljyn sisältämät omegat ovat hyödyllisiä, mutta niistä ei ilmeisesti ole hyötyä nivelrikon kannalta.

Riittävä annostus

Vanhenevalle, nivelrikosta kärsivälle koiralle tulee antaa riittävän suuri annos omega-rasvoja. Keskikokoisella koiralla tämä tarkoittaa 1500-2000 mg EPA- ja DHA-rasvahappoja.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!