Omega-3-rasvahapot ja raskaus

Kala ja Omega-3-rasvahapot.Ihminen tarvitsee jatkuvasti Omega-3-rasvahappoja, joita saa esimerkiksi runsaasti kalaa sisältävästä ruokavaliosta. Rasvahapot ehkäisevät esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteja ja torjuvat tulehduksia. Kuitenkin välttämättömät Omega-3-rasvahapot jäävät helposti saamatta, jos et syö kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa.

Harva suomalainen syö nykyään kalaa riittävän usein. Sen vuoksi Omega kolmea sisältävät luontaistuotteet ja ravintolisät ovat tulleet viime vuosina suosituiksi perinteisten kalanmaksaöljyjen sijaan tai rinnalla.

Omega-3-rasvahapot ovat tavallistakin tärkeämpiä, jos olet raskaana. Monet uudet tutkimukset osoittavat, että rasvahapot vaikuttavat suotuisasti sikiön kehitykseen. Niiden avulla pienokaisen näköaisti, sydän ja aivot kehittyvät. Lisäksi ne ehkäisevät ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Jos siis haluat antaa pienokaisellesi mahdollisimman hyvät eväät elämään, huolehdit raskauden aikana riittävästä Omega-3-rasvahappojen saamisesta.

Omega-3-rasvahapot auttavat synnytyksen jälkeiseen masennukseen?

Lapsen edun lisäksi myös äiti hyötyy rasvahappojen lisäämisestä ruokavalioon. Tutkijat näet arvelevat, että omega-3-rasvahapot auttavat ehkäisemään ja lievittämään synnytyksen jälkeistä masennusta.

Kaikista näistä hyvistä puolista huolimatta monet odottavat äidit eivät tunne Omega-3-rasvahappojen merkitystä. Joitakin vuosia sitten USA:ssa tehtiin tutkimus, jossa selvisi monien odottavien äitien tuntevan kalsiumin, D-vitamiinin ja foolihapon tärkeyden. Kuitenkaan enemmistö naisista ei tiennyt Omega-3-rasvahappojen olevan tärkeitä lapsen kehitykselle.

Kala on oiva Omega-3-rasvahappojen lähde

Omega kolmea saat parhaiten normaalista ruokavaliosta, kun siihen kuuluu runsaasti rasvaisia kaloja. Rasvaisista kaloista varsinkin makrilli, sardiini ja silli ovat oivallisia Omega-3-lähteitä. Valitettavasti suomalaisten suosimassa lohessa Omegaa on suhteellisen vähän.

Jos et pidä kalan mausta, kannattaa ottaa normaalin ruokavalion tueksi Omega-3-kapseleita. Niiden saatavuus on nykyään erittäin hyvä.

Helpoimmin varmistat riittävän Omega-3-rasvahappojen saannin, kun tilaat itsellesi kuukausittaisen erän Omegaa jostakin luotettavasta nettikaupasta. Monet luontaistuotteita tarjoavat verkkoyritykset tarjoavat lisäksi sinulle ensimmäisen kuukauden  Omegat selvästi alennettuun hintaan. Voit sen jälkeen päättää itse, haluatko jatkaa Omegan tilaajana.

Tilaa Omega-3 kotiisi!

Monista suomalaisista verkkokaupoista voit tilata kotiisi Omega-3-rasvahapot edulliseen tarjoushintaan. Kun tilaat Omega-3 rasvahapot netistä, saat omegat edullisesti ja varmasti kotiinkannettuna. Silloin et unohda elimistösi tarvitsemia rasvahappoja!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!