Superfood

Superfood on ravintosisällöltään poikkeuksellisen laadukas luonnontuote. Esimerkiksi monet marjat ja levät sisältävät erittäin runsaasti ihmisen tarvitsemia ravintoaineita — siksi niitä kutsutaan superfoodiksi.

Superfoodit kuuluvat nykyään sekä luontaistuotekauppojen että hyvinvarusteltujen markettien tuotevalikoimiin.

Puolukka on terveellinen luonnonmarja

Punainen puolukka on Suomen tärkein luonnonmarja. Luonnostaan puolukka niin hapan, että se säilyy mainiosti kylmässä ilman säilöntäaineitakin. Varsinkin marjan sisältämä bentsoehappo ja sitruunahappo ovat luonnollisia säilöntäaineita.

Suomalaiset keräävät kesäisin huimat määrät puolukkaa. Kotitalouksiin puolukkaa poimitaan noin 100 miljoonaa kiloa noin 200-500 miljoonan kilon kokonaissadosta. Tästä vain 5-10 kiloa menee kaupalliseen käyttöön.
Lue loput

Chia sisältää runsaasti ravinteita

Tiesitkö, että chian siemenet sisältävät kuusi kertaa enemmän kalsiumia kuin maito? Tai että chia sisältää painoonsa nähden enemmän Omega-3-rasvahappoja kuin villi lohi?

Miedon makuinen chia sisältää erittäin runsaasti ihmiselle tarpeellisia ja hyödyllisiä ravintoaineita, rasvahappoja ja hivenaineita. Sen vuoksi monen muun superfoodin tavoin lusikallinen luomu-chiaa sopii mainiosti aamiaiselle vaikkapa mysliä täydentämään. Lue loput

Maca lisää suorituskykyä ja halukkuutta

Maca-juuri, perulainen superfood

rock-climbing-1082220_640
Maca, lepidium meyenii, on Perusta kotoisin oleva, ravintosisällöltään erinomainen superfood. Macan vaikutusta hyvinvointiin on tutkittu jo vuosikymmenien ajan. Tutkimustulokset ovat lupaavia.

Maca kasvaa Perun Andeilla korkeassa ilmanalassa. Sitä viljellään 4000-4500 metrin korkeudessa, vuoriston puhtaassa ilmastossa. Sieltä maca on lähtenyt valloittamaan maailman hyvinvointikauppoja.
Lue loput