Chlorella on proteiinipitoinen makean veden levä

Chlorella on yksisoluinen makean veden levä, joka sisältää erittäin paljon proteiinia, vitamiineja, mineraaleja, rasvahappoja ja lehtivihreää.

Lehtivihreän osuus chlorellassa onkin suurempi kuin missään muussa kasvissa. Chlorella tukee aivojen ja maksan toimintaa, auttaa kehon kudoksia uudistumaan, tehostaa ruoansulatusta ja auttaa laihtumaan. Siksi Chlorellaa sisältävät luontaistuotteet ovat saapuneet myös Suomeen.

Chlorellalla on paljon ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen lisän jokaisen hyvinvoinnistaan kiinnostuneen lukijan ruokavalioon. Osa näistä liittyy chlorellan mahdollisiin terveysvaikutuksiin, osa perustuu levän erinomaiseen ravintosisältöön.

Kasvaa vuorokaudessa nelinkertaiseksi

Useiden muiden levien tavoin chlorellan kasvunopeus on huikea: levän massa peräti nelinkertaistuu vuorokauden aikana.

Tämän vuoksi levistä on etsitty jo pitkään vastausta esimerkiksi

  • kehitysmaiden ravitsemustilanteeseen
  • uusiutuvan energian saamiseksi

Levät eivät kenties kuulosta heti uskottavalta energianlähteeltä. Kuitenkin levän nopean kasvun ansiosta niitä voidaan käyttää tehokkaasti bioetanolin valmistuksessa. Bioetanoli puolestaan sopii mainiosti korvaamaan fossiilisia polttoaineita!

Chlorella lisää suoliston bakteerien kasvua

Chlorella vaikuttaa myönteisesti elimistömme toimintaan. Chlorella esimerkiksi

  • lisää vatsan maitohappobakteerien määrää suuresti
  • parantaa immuunijärjestelmää
  • auttaa suojautumaan vapailta radikaaleilta
  • auttaa laihtumaan

Eräiden tutkimusten mukaan chlorella auttaa myös vaurioituneiden hermokudosten korvautumisessa. Sen vuoksi chlorellaa on käytetty jopa Alzheimerin ja Parkinsonin tauteja sairastavien hoidon tukemiseksi.

Kiehtovin chlorellan vaikutuksista liittyy toisen maailmansodan jälkeen tehtyihin havaintoihin. Vuomma 1945 amerikkalaiset pudottivat atomipommeja Hiroshimaan ja Nagasakiin.

Sen jälkeen japanilaiset tutkijat huomasivat, että chlorella auttoi eläimiä poistamaan elimistöstä raskasmetalleja (kadmiumia, lyijjyä, uraania, elohopeaa jne.).

Annosteluohjeet ilmeisesti alakanttiin

Usein suositeltu chlorellan päivittäinen annos on noin 300 milligrammaa. Eräiden verkkolähteiden mukaan chlorellaa olisi hyvä nauttia päivittäin jopa kymmenkertainen määrä tähän verrattuna.

Oletko ottanut chlorellan osaksi päivittäistä ruokavaliotasi? Kerro kokemuksistasi blogin muille lukijoille! Tutustu myös artikkeliin Spirulina – merten superfood!

Lähteet:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lukijoiden kokemuksia

Yksi vastaus artikkeliin ”Chlorella on proteiinipitoinen makean veden levä
  1. Mimmuli

    Oksensin juuri rajusti tunti tämän valmisteen nauttimisen jälkeen. Tämä oli nyt toinen kerta ja yhteensä olen ottanut ko.ainetta nyt kaiken kaikkiaan 5 kertaa. 2 kertaa on tullut vähän huono olo ja 2 kertaa tosi paha olo, oksennus ja maha sekaisin. Otin t-lusikallisen. Vien purkin molokkiin! Täyttä shittiä ja huuhaata! En ikinä enää hurahda tällaisiin.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat vinkkisi muiden iloksi!